Abonnement & levering

Het is helemaal niet verplicht om een abonnement te nemen. Om u in staat te stellen onze verse en biologische potjes in de beste omstandigheden te testen, stellen wij een minimumbestelling van 7 potjes voor, hetzij een “weekendpakket” of een “pakket naar keuze”.

Ja, onze abonnementen zijn automatisch verlengbaar.

Ja, wij leveren uw potten overal in België met onze koelwagen.

Voor een levering op meer dan 25 km van Brussel, leveren wij voor een minimumbestelling van één maandpakket.

Tip: Aarzel niet om uw bestelling te groeperen met die van andere ouders in uw buurt om deze minimumbestelling gemakkelijker te bereiken. U hoeft dan alleen maar te bepalen wie van u de bestelling voor de anderen in ontvangst neemt en ze vervolgens onder u te verdelen.

Als u niet thuis kunt zijn op het moment van de levering, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen proberen met u tot de beste regeling te komen.

Als u ons dit minstens 24 uur voor de leveringsdatum laat weten, kunnen we een andere tijd afspreken.

Als u niet in staat bent om ons 24 uur voor de geplande leveringsdatum te verwittigen, hebt u verschillende opties:

  • Geef uw bestelling af bij een buurman.
  • Deponeer het in een koelbox die u vooraf in bewaring heeft gegeven en waarvan u de locatie aan ons heeft meegedeeld.
  • Haal uw bestelling op bij ons afhaalpunt.

Het is ook mogelijk om uw potten op uw kantoor of werkplek te laten bezorgen.

Een bestelling kan geannuleerd of gewijzigd worden via een emailbericht naar hello@cutie-pie.be. Deze email moet Cutie-Pie minstens 24 werkuren vóór de leveringsdatum bereiken. Na dit termijn, kan de bestelling niet meer gewijzigd of geannuleerd worden. Na dit termijn, kan de bestelling niet meer gewijzigd of geannuleerd worden.

Voeding

Het uitbreiden van uw kindje’s voedselpatroon betekent nieuwe ontdekkingen. Stapsgewijs worden nieuwe bestanddelen aan uw kindjes dieet toegevoegd. Voer één ingrediënt per keer in, en dan liefst een paar dagen achter elkaar voordat u opnieuw een ander element introduceert. 

Diversificatie betekent een grote ommekeer voor uw kindje omdat het nieuwe texturen en nieuwe smaken leert kennen. 

Bovendien wordt het ritme van de maaltijden nu door u bepaalt – een groot contrast met het voeden op verzoek waarmee u de onmiddelijke behoeften van uw zuigeling wist te stillen. 

Maak u vooral geen zorgen als uw kindje wat overlaat! Vul zijn dagelijkse inname aan met borstvoeding of met een flesje melk voor de gepaste leeftijdsgroep. 

Bovendien is het « Pienter smullertje » pakketje aan uw baby’s dagelijkse behoeften aangepast.

Volgens Kind & Gezin mag u al naar vaste voeding overschakelen vanaf 4 maanden. In het algemeen gebeurt dit tussen de 4de en 6de maand van uw kindje. 

Raadpleeg eerst uw kinderarts bij het overwegen van deze overgang.

Uw baby geeft 4 duidelijke tekens :

1- Uw baby houdt vanzelf zijn hoofdje recht ;

2- Het extrusie reflex (de tong naar voren steken om verstikkende elementen naar buiten te duwen) maakt plaats voor slikbewegingen ;

3- Uw baby stopt allerlei spullen in zijn mondje ;

4- Uw kindje is nieuwsgierig naar het voedsel op uw bord.

15 gram per dag.

Bereid geen gerechten die te rijk zijn aan eiwitten. De nieren van uw kindje kunnen hierdoor overbelast raken; vóór 2 jaar kan een overmaat aan eiwitten in latere jaren zwaarlijvigheid tot gevolg hebben. Uw baby mag bijna dagelijks dierlijke eiwitten eten (6x per week bijvoorbeeld), maar wel enkel één keer per dag.

Concrete aanbevelingen zijn: vis 2x/week (magere en vette vis) en gevogelte 2 à 3x/week. Vermijd vlees zoals filet, bout, rumsteak, alsook vlees-, vis- en kipbereidingen (gepaneerde vis, gehakt, vleeswaren…)

In sommige gevallen mag u babygranen toedienen aan uw kindje. Als uw kindje melkvoeding weigert bijvoorbeeld, dan mag u papflesjes proberen. Ook wanneer uw kindje tijdens één van zijn groeispurten héél erg honger heeft en er een lange wachttijd is tussen twee melkflesjes, dan mag u wat babygranen aan het eerste flesje toevoegen.

Vanaf 12 maanden wordt het zetmeel gehalte (en meer bepaald graanproducten) in de maaltijden sowieso wat groter. Gebruik enkel aangepaste babygranen en geen gesuikerde ontbijtgranen

Tot 18 maanden heeft een kind op zijn minst 5 maaltijden per dag nodig. De basisvoeding blijft moedermelk of aangepaste flesvoeding (volledige zuigelingenvoeding, en na overstap naar vaste voeding, opvolgmelk).

Vanaf 18 maanden heeft uw baby 4 maaltijden per dag nodig. Zijn basisvoeding bestaat nu uit zetmeelhoudende knolgewassen en graansoorten, in plaats van melk. Niettemin mag u de maaltijd met wat melk aanvullen indien uw kindje wat in zijn bordje overlaat.

Alle allergenen worden vermeld en vetgedrukt op onze etiketten en in de productfiches op onze website.

Zijn de recepten biologisch?

Ja, al onze recepten zijn zorgvuldig bestudeerd en tot stand gekomen met de hulp van een diëtist-voedingsdeskundige op basis van de aanbevelingen van de ONE.

Vetten zijn essentieel voor de ontwikkeling van je baby.

Vanaf het begin van de voedseldiversificatie raadt de NEB aan 1-2 theelepels plantaardige olie of boter aan baby’s eten toe te voegen nadat het is opgewarmd, zodat het niet bederft.

Voor het uitwerken van onze recepten laten we ons inspireren door seizoensgebonden groenten en fruit en denken we na over hoe we ze kunnen combineren met andere groenten, granen of specerijen om de smaakpapillen van uw baby te laten wennen aan nieuwe smaken. Al onze recepten komen tot stand in nauwe samenwerking met een diëtiste en een voedingsdeskundige. Wij vragen regelmatig aan onze gemeenschap van kleine eetliefhebbers om recepten voor te stellen die door andere kinderen van hun leeftijd zijn getest en goedgekeurd.

Behoud

Ja, absoluut, om de koudeketen niet te verbreken. Om alle voedingsstoffen van de ingrediënten te behouden, worden de Cutie-pie potjes gestoomd en niet gesteriliseerd. Daarom moeten zij altijd op een koele plaats worden bewaard of worden ingevroren om de houdbaarheid te verlengen.

Het is mogelijk uw potten in te vriezen om de houdbaarheid te verlengen of ze mee te nemen op reis zonder de koudeketen te verbreken.

Er zijn vele manieren om glazen potten te gebruiken. Maar als je geen plaats meer hebt in je kasten kunnen we ze ophalen. SUPER : Bij uw volgende bestelling halen wij uw lege potjes op en bieden u een potje in ruil aan ( 7 lege potjes = 1 klein Cutie-pie schaaltje) ! Neem deel aan de zero waste beweging. En ja, de glazen potten zouden bijna een #zero-waste symbool kunnen hebben. 

Cutie-pie zet zich resoluut in voor een duurzame aanpak en is er trots op milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken en te bedanken voor hun recyclage.

Voor glazen potten is geen statiegeld vereist. Wij moedigen u echter aan ons te helpen ze te recyclen door u 1 gratis potje aan te bieden voor elke 6 die u inlevert.

Voor elke 6 geretourneerde potjes, bieden wij u 1 gratis potje aan bij uw volgende bestelling.

Om het recyclagewerk van ons team te vergemakkelijken, vragen wij u de deksels weg te gooien, de papieren etiketten te verwijderen en ze schoon aan ons terug te bezorgen.

X

Ce site utilise des cookies afin de vous fournir une expérience utilisateur de qualité. Lire plus