Wie zijn we?

Wij zijn een jong koppel en met Cutie-pie werken we er elke dag aan om de kleintjes de wereld te laten ontdekken via de gastronomie. Cutie-pie is een 5 sterren baby catering service met een bezorgservice en verse en biologische ingrediënten. Onze Brusselse startup speelt in op de behoeften van een nieuwe generatie en is verankerd in een nieuw tijdperk waarin gezond, biologisch & lokaal eten voorrang krijgt in het leven van ouders. Het was onze droom en die hebben we samen verwezenlijkt.

Cutie Pie - Livraison de petits pots frais pour bébés - Lulu le flamand rose - de 4 à 6 mois

Candice

is afgestudeerd aan Ephec met een graad in marketing/bedrijfsmanagement. Na haar studies reisde ze naar Australië en volgde een opleiding in permacultuur. Daarna werkte ze bij de biologische winkel Almata voordat ze Coco Donuts mede oprichtte, dat ze in 4 jaar ontwikkelde.

Gepassioneerd door fotografie, brengt Jeremy in het weekend graag tijd door in Studio Baxton, zijn favoriete vintage camera winkel op de Place de la Vieille Halle aux Blés 29, 1000 Brussel. Voorheen medewerker van het Museum van Elsene, zette hij zijn passie voort door deel te nemen aan het opzetten van verschillende tentoonstellingen en vernissages in Brussel. Jeremy studeerde af als handelsagent aan het EFP en was voorheen commercieel vertegenwoordiger voor een import-export bedrijf voordat hij zijn ervaring als CEO & mede-oprichter van Cutie-pie begon.

Cutie Pie - Livraison de petits pots frais pour bébés - Loulou le crocodile de 8 à 12 mois

Jérémy

Cutie-Pie in 5 vragen

1) Waarom Cutie Pie? Waar kwam het idee vandaan? Wat was het creatieproces?

Op een avond vertelde Jeremy me over het idee om gezonde en verse maaltijden aan de kleintjes aan te bieden en het idee trok me over de streep.  Wij zijn omringd door een grote familie, het is een onderwerp dat ons bijzonder raakt. Gedurende 8 lange maanden hebben we het idee bestudeerd, de recepten uitgewerkt en uiteindelijk het project geconcretiseerd. We lanceerden Cutie-pie tijdens Kerstmis 2019, en hebben al vele ouders veroverd, we zijn aanwezig in verschillende Cafés – Brunch gelegen in Brussel om ouders een moment van ontspanning en een kwaliteitsmaaltijd te bieden aan de kleintjes. Onze grootste uitdaging is om het kind te begeleiden tijdens zijn culinaire reis. Onze recepten zijn ontworpen met het doel de smaakpapillen van de jongste kinderen en die van hun ouders bewust te maken van verse, lokale, seizoensgebonden producten en gastronomie. Daarom hebben wij, samen met onze diëtiste-voedingsdeskundige, voedingsmiddelen geselecteerd die bijdragen tot de ontwikkeling van het kind en de hoeveelheden van elk Cutie-pie-potje respecteren de voedingsbijdrage die uw toekomstige grote chef nodig heeft.

2) De 3 belangrijkste elementen in uw werk? 

De 3 belangrijkste elementen in ons werk zijn consistentie, transparantie en plezier. 

3) De voordelen van Cutie-pie voor ouders? 

Cutie-pie richt zich tot ouders die door hun beroepsactiviteit geen tijd kunnen vrijmaken om kleine gevarieerde maaltijden voor hun kleintje te bereiden, tot ouders die niet uitzonderlijk willen koken, tot hen die niet voldoende gekwalificeerd zijn om ze te bereiden, tot ouders die reizen met baby, …. De potjes van Cutie-pie zijn een gemakkelijke en economische oplossing, want wij leveren rechtstreeks aan huis of op het werk, u hoeft zich geen zorgen te maken over boodschappen doen, voedselverspilling en het uitwerken van een kwalitatief recept, laat staan het ontbreken van gerechten. Wij stellen u gevarieerde menu’s voor, zonder dat u hoeft te koken.

De regelgeving garandeert een samenstelling die beantwoordt aan de voedingsbehoeften van de baby’s en garandeert een concentratie van bestrijdingsmiddelen, nitraten en zware metalen die de Europese normen niet overschrijdt. Ons kookproces voorkomt het risico van bacteriële besmetting en zorgt voor het behoud van mineralen en vitaminen.

Onze langzame stoomkookmethode op lage temperatuur voorkomt dat de smaak van vers voedsel en de micronutriënten ervan worden aangetast. Het is de meest geschikte bereidingswijze voor gezond en smakelijk voedsel. Terwijl ons pasteurisatieproces, dat deel uitmaakt van de warmtebehandeling, zorgt voor de conservering van het voedsel en de vernietiging van de microbiële inhoud van het voedsel.

4) Zijn er huidige of toekomstige projecten? Dromen?

Cutie-pie stelt u een selectie van potjes voor, samengesteld met verse, lokale en seizoensproducten en met veel liefde om het beste te bieden aan uw kleintje dat de wereld ontdekt via zijn verschillende zintuigen. Wat de evolutie betreft, gaan wij naast onze e-shop ook in de richting van delicatessenwinkels, restaurants. Na de Brusselse markt willen we uitbreiden naar heel België. Op dit moment richten we ons op baby’s van 4 tot 18 maanden + maar in de toekomst willen we ze naar de school begeleiden.

5) Een citaat, een mantra die je volgt?

De wereld ontdekken betekent ook de gastronomie ontdekken.

Wie zit er achter de totemdieren?

Lili de Vos

Nono de Olifant

Chichi de Leeuw

Wat moet je weten over het Cutie-Pie potje?

Elk van de Cutie-pie recepten is zorgvuldig ontwikkeld om uw kind te begeleiden op zijn of haar culinaire reis: van het stadium van de veeleisende fijnproever tot dat van de grote chef-kok. Onze recepten zijn gecreëerd met het doel de smaakpapillen van de jongste kinderen en die van hun ouders vertrouwd te maken met verse, lokale, seizoensgebonden producten en gastronomie. Samen met onze diëtiste-voedingsdeskundige hebben wij voedingsmiddelen geselecteerd die bijdragen tot de ontwikkeling van uw kind en de hoeveelheden van elk Cutie-pie-potje respecteren de voedingsbijdrage die uw toekomstige grote chef nodig heeft. 

Alle groenten, zetmeel, peulvruchten, kruiden en vruchten in de Cutie-pie potjes worden door ons gekookt en daarna gepasteuriseerd. Pasteurisatie is een zacht kookproces dat een maximum aan voedingsstoffen en de verse, natuurlijke smaak van het voedsel behoudt. De potjes van Cutie-pie ten slotte worden met veel liefde samengesteld om het beste te bieden aan uw kleintje dat de wereld ontdekt via zijn verschillende zintuigen.

Als u een potje in twee delen wilt consumeren, verzoeken wij u een deel in een bakje in de koelkast te bewaren en het deel dat u onmiddellijk wilt consumeren op te warmen. Na opening moeten de potten binnen 24 uur worden geconsumeerd.

De Cutie-pie potjes worden het best au bain-marie verwarmd voor meer zachtheid en smaak. Als u de magnetron gebruikt, verwarm de pot dan eerst gedurende 1min30 op 350W om het risico van verbranden te vermijden.

X

Ce site utilise des cookies afin de vous fournir une expérience utilisateur de qualité. Lire plus